تبلیغات
بانو - ترب و تربچه
یکشنبه 7 آذر 1389

ترب و تربچه

   نوشته شده توسط: رز    



کلیات گیاه شناسی

  


ترب گیاهی است یکساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد . برگهای آن پهن ، ناصاف ، کرک دردو با بریدگیهای نامنظم می باشد . گلهای آن برنگ سفید ، زرد روشن ، آبی روشن و بنفش است که درانتهای شاخه ظاهر می شود .بطور کلی دو نوع ترب وجود دارد : 1- ترب سیاه که معمولا در پائیز برداشت می شود .2-تربچه که به رنگهای مختلف قرمز و وصورتی و بصورت های دراز و گرد وجود دارد .


ترکیبات شیمیایی

طعم تند ترب مربوط به ماده ای است بنام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده ای بنام کلراید Malvin Chloride است .در صد گرم ترب خام مواد زیر موجود است :

آب  90 گرم  
پروتئین  1 گرم  
چربی  0/1 گرم  
مواد نشاسته ای  3/5 گرم  
کلسیم  30 میلی گرم  
فسفر  30 میلی گرم  
پتاسیم  330 میلی گرم  
آهن  1 میلی گرم  
سدیم  18 میلی گرم  
ویتامین آ  10 واحد  
ویتامین ب 1  0/03 میلی گرم  
ویتامین ب 2  0/03 میلی گرم  
ویتامین ب 3  0/03 میلی گرم  
ویتامین ث  25 میلی گرم



خواص داروئی:
ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بکار می رفته است .

1.ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است .
2.ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .
3.ترب برای درمان نقرس و رماتیسم مفید است .
4.برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .
5.آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است .
6.ترب برای درمان یرقان مفید است .
7.تخم ترب درد را تسکین می دهد .
8.در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند .
9.برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید .
10.دم کرده ترب ادرار آور است و برای درمان حبس البول بکار می رود .
11.تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
12.اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود بطوریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید .
13.دم کرده ریشه ترب تقویت کننده بدن است .
14.برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج آور از ترب بصورت زیر استفاده کنید :

در یک ترب بزرگ حفره ی ایجاد کرده و همچنین در ته آنهم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقدایر شکر در حفره ریخته و آنرا با آب پر کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید .

1.خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می کند .
2.خوردن ترب رنگ چهره را باز می کند.
3.جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .
4.تخم ترب اشتهاآور است.
5.برای از بین بردن تب تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید .
6.تخم ترب بصورت ضماد برای ورم پست - ان در مادران شیرده استفاده می شود .

مضرات : اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است .

منبع
http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mava ... eck&Rand=0